Handelszaken in Rupelstreek voorzien gratis kraanwater voor wandelaars

In vier gemeenten in de Rupelstreek kunnen wandelaars voortaan terecht bij verschillende handelszaken voor een gratis glas kraanwater. Met het initiatief willen sociale onderneming Vlotter en Eerstelijnszone Rupelaar mensen ook na de coronaperiode in beweging houden. 

Het initiatief kwam van Vlotter, die intergemeentelijke gezondheidsacties op poten zet. “Sinds corona zijn veel mensen in beweging. Wij proberen die mensen zoveel mogelijk in beweging te houden”, zegt Tim Van Camp van Vlotter. “Zeker met de warme dagen is drinken heel belangrijk en door gratis water aan te bieden, blijven ze in beweging.” Voor deze actie werkt Vlotter samen met Eerstelijnszone Rupelaar en de gemeenten Aartselaar, Boom, Hemiksem en Niel. “Vanuit de gemeente zetten we in op de beweging.”

De actie ging van start in de horeca. “Bij sommige horecazaken ligt het gevoelig, omdat ze het kunnen zien als concurrentie van hun eigen aanbod", legt Van Camp uit. "Maar die vrees is onterecht want vaak blijven mensen nog hangen om iets anders te drinken." Intussen doen ook andere zelfstandigen mee. “Zo gaat het heel breed, van verzekerings- en autokantoren tot supermarkten. Drinkwatermaatschappij Pidpa deelt zelfs aangepaste glazen uit. ”

Ondertussen zitten we ook in de stad Antwerpen en merken we interesse buiten de Rupelstreek
Tim Van Camp, Vlotter

Deelnemende handelszaken zijn te herkennen aan een sticker op hun vitrine. Andere handelszaken in de Rupelstreek kunnen zich nog steeds registreren. "Dat kan op onze website. Ze krijgen dan een brief met bijhorende sticker. Nu is het warm, dus het is het moment.” Vlotter wil de actie ook na de zomer blijven volhouden. “In de herfst, winter, altijd. Ondertussen zitten we ook in de stad Antwerpen en we merken ook interesse in andere gemeenten buiten de Rupelstreek.”

Meest gelezen