Agentschap Wegen en Verkeer

A12 in Wilrijk afgesloten richting Brussel van vanavond tot woensdag voor werkzaamheden

Vanaf 20 uur vanavond wordt de A12 afgesloten in Wilrijk richting Brussel. Er zal gewerkt worden op het kruispunt met de Atomiumlaan tot woensdagochtend. Ook de komende 2 weekends zal er op die plaats gewerkt worden. Er worden nieuwe lagen asfalt gelegd en het kruispunt wordt ook anders ingericht. Vanaf 10 augustus starten ook werken op het viaduct in Wilrijk.

Op de A12 en de Boomsesteenweg in Wilrijk wordt van vanavond tot woensdagochtend ernstige hinder verwacht. Het kruispunt met de Atomiumlaan, vlakbij Atlas Copco, krijgt nieuwe asfaltlagen. Ook de volgende twee weekends zal er gewerkt worden. Dit weekend is de A12 afgesloten in de richting van Brussel, volgend weekend in die van Antwerpen. 

Het kruispunt met de Atomiumlaan wordt ook anders ingericht , zegt Stefanie Nagels van Wegen en Verkeer. "In de huidige situatie is het niet mogelijk om vanaf de Atomiumlaan linksaf te slaan naar Brussel. Je moet daar nu rechtsaf slaan en wat verder omkeren. Na de aanpassing zal je wel linksaf kunnen slaan naar de A12 richting Brussel. Die ingreep zal dan ook zorgen voor een betere spreiding van het verkeer."

Viaduct

Vanaf woensdag zal er ook gewerkt worden op het viaduct van de A12 in Wilrijk. Ook daar wordt het wegdek vervangen door nieuwe lagen asfalt. Daarnaast worden ook 13 dwarsvoegen vernieuwd. Dat moet ervoor zorgen dat het verkeer minder lawaaihinder veroorzaakt voor de omwonenden. Tijdens die werken blijven er rijstroken beschikbaar in beide richtingen.

Meer informatie over de werkzaamheden, de afsluitingen en de omleidingen vind je op de website van het Agentschap Wegen en Verkeer

Meest gelezen