Jonas Hamers / ImageGlobe

Maar drie keer per week bedeling door postbodetekort in Lede: "We zoeken dringend extra mensen"

Het verdelen van de post in dorpen Wanzele en Smetlede, bij Lede, loopt al een paar maanden niet goed waardoor inwoners belangrijke post zoals facturen niet op tijd ontvangen. De post wordt er op dit moment drie keer per week bedeeld. Bpost geeft toe dat er een probleem is door personeelstekort. Ondanks veel initiatieven, lukt het voorlopig niet om een 20-tal vacatures in te vullen.

Sommige inwoners van de beide dorpen zijn gefrustreerd want belangrijke facturen en een occasionele boete komen niet altijd op tijd aan. Brieven, tijdschriften, magazines en kranten worden niet dagelijks afgeleverd. Het probleem bestaat al een tijd, maar tijdens de vakantieperiode en met een aantal ziektes is de situatie in de regio rond Wetteren nog prangender.

We zitten met een groot personeelstekort en krijgen de vacatures voorlopig niet ingevuld

Veerle Van Mierlo van Bpost

Bpost geeft toe dat er een probleem is: "We zitten met een heel groot personeelstekort in de regio rond Wetteren. We hebben gewoon te weinig postbodes", zegt Veerle Van Mierlo van Bpost. Nochtans wordt er veel gedaan om nieuwe mensen aan te trekken: "We hebben al heel wat initiatieven zoals jobdagen georganiseerd, maar voorlopig is dat nog steeds niet voldoende. Er zijn gewoon te weinig kandidaten op dit moment."

Tijdelijke werkkrachten

"Daardoor loopt de postbedeling in Wanzele en Lede een beetje in het honderd", geeft Van Mierlo toe. "We werken samen met jobstudenten, interims en externe personen. Maar die mensen hebben deze job niet altijd zo goed onder de knie."

"Ik kan mij alleen maar uitgebreid excuseren ten opzichte van de mensen", zegt Van Mierlo. "We weten dat het niet loopt zoals het zou moeten lopen. Maar ik verzeker u dat we alles in het werk stellen om de hinder te beperken."

Oproep

Bpost zoekt dus dringend postbodes voor de regio rond Wetteren: "Je moet zelfs niet opgeleid zijn, wij zorgen voor een opleiding. Iedereen die graag buiten is, vroeg opstaat en dan de namiddag vrij heeft, aub, solliciteer als postbode in regio Wetteren. Het is een plezante job in een leuk team."

kasto80

Meest gelezen