Margriet Hermans gaat voor wereldrecord "Lekker Blijven Hangen" op Oude Markt Leuven

Zangeres Margriet Hermans wil vanavond op de Leuvense Grote Markt het wereldrecord "Lekker Blijven Hangen" verbreken. Bedoeling is dat zoveel mogelijk mensen tijdens haar hit de bijhorende beweging uitvoeren. De opbrengst gaat naar onderzoek naar de zenuwaandoening MS. De actie is deel van het gratis muziekfestival Leive Vloms.

Zoveel mogelijk mensen de treintjesbeweging laten uitvoeren tijdens het nummer "Lekker Blijven Hangen". Dat wil zangeres Margriet Hermans vanavond realiseren op de Oude Markt van Leuven. Het nummer is zo populair dat het kans maakt op de Radio2 Zomerhit. Ze hoopt dat er dan ook veel volk vanavond aanwezig zal zijn. 

Margriet Hermans: "Samen met mijn dochter Celien ga ik optreden op de Leuvense Oude Markt. We gaan de mensen daar een leuk spektakel geven van bijna uur. En tijdens dat optreden gaan we het wereldrecord "Lekker Blijven Hangen" proberen te halen. In die zin dat alle mensen moeten meedoen met de move."

Voor Margriet is het niet de eerste keer dat ze op de Oude Markt staat, al is dat intussen wel 25 jaar geleden. Vanavond staat ze trouwens niet als enige op de Oude Markt, want ook andere artiesten komen langs voor het gratis muziekfestival Leive Vloms. Zoals Laura Lynn, Wim Soutaer die ook Charles Van Domburg meebrengt. 

Allemaal treden ze op voor het goede doel, vertelt Margriet. "Dat is ook erg belangrijk, het goede doel waar we voor optreden. Het onderzoek naar de chronische aandoening aan het centrale zenuwstelsel MS. We zijn ook het revalidatiecentrum gaan bezoeken en daar waren we toch erg van onder de indruk, onze Celien en ik. We hopen dus dat het heel veel opbrengt."

Wie vanavond mee het wereldrecord "Lekker Blijven Hangen" wil verbreken samen met Margriet en Celien, kan vanaf 19u terecht op de Oude Markt van Leuven.  

Meest gelezen