Foto: Quick-Step Alpha Vinyl Team

Yves Lampaert als gele held onthaald door supporters en toeterende tractoren in zijn Ingelmunster

In Ingelmunster is gisterenavond wielrenner Yves Lampaert gehuldigd. De renner van Quick-Step Alpha Vinyl werd ontvangen door supporters om er zijn prestaties in de Ronde van Frankrijk te vieren. Eén maand geleden won hij de openingstijdrit en reed hij even in de gele leiderstrui.

Het was onverwacht meer dan een maand geleden, toen tijdens de openingstijdrit van de Ronde van Frankrijk, Yves Lampaert de snelste tijd had gereden. Daardoor pakte de wielrenner uit Ingelmunster de gele trui die hij tijdens de rit daarna fier aan trok. De gemeente Ingelmunster en heel wat supporters van Lampaert kwamen gisteren samen om de renner te vieren. Hij werd opgewacht door tientallen toeterende tractoren en Lampaert werd er rondgereden in een knalgele cabrio, met zijn zoontje Aloïs op de arm.

"Come on farmer's son"

De open wagen kreeg ook een gepersonaliseerde nummerplaat met "Lampie" op en achteraan de sticker "come on farmer's son", een emotionele uitspraak die Lampaert deed in een interview net na zijn overwinning in de Ronde van Frankrijk. Op het podium nam Lampaert ook zelf het woord om de supporters en het gemeentebestuur te bedanken: "Ik zie hier veel bekende gezichten en ik vind het tof dat iedereen speciaal is afgekomen voor mij. Het pakt me wel, ik ben ontroerd en het is de max. Het is al vaak gezegd dat ik de beste supporters heb en de beste supportersclub. Zeker als je dit ziet, moet je niet eens vragen waarom."

InGEELmunster

Yves Lampaert kreeg van het gemeentebestuur van Ingelmunster ook een speciaal cadeau. Een metalen bord met de gemeentenaam op maar Ingelmunster wordt "InGEELmunster", een verwijzing naar de gele leiderstrui uit de Ronde van Frankrijk. Heel wat supporters waren ook uitgedost in het geel: "Wij doen dat om Yves Lampaert te vieren", klinkt het bij een jonge supporter. "Ik ben fier op Yves en we hebben alle wedstrijden van de Tour ook gevolgd op televisie." Er werd nog tot laat in de nacht gefeest. 

Foto: Quick-Step Alpha Vinyl Team

Meest gelezen