Kleuter van 4 raakt ernstig gewond na val van roltrap in Shopping 1 in Genk: "Hij hing aan de leuning"

In Shopping 1 in Genk is een kleuter van 4 jaar ernstig gewond geraakt nadat hij van de leuning van de roltrap is gevallen. De jongen hing vast aan de buitenkant van de leuning en werd zo omhooggetrokken. De omstanders probeerden het kind op te vangen, maar tevergeefs.  

In het winkelcentrum Shopping 1 in Genk is een kleuter van 4 jaar van de roltrap gevallen. Dat schrijft Het Belang van Limburg en is bevestigd aan onze redactie. De kleuter raakte daarbij ernstig gewond. Het kind is overgebracht naar het ziekenhuis. De roltrap is afgesloten. Het ongeval gebeurde vrijdagnamiddag tijdens een druk winkelmoment. 

Een handelaar zag alles gebeuren. “Ik hoorde plots luid geschreeuw en zag het kind aan de leuning van de roltrap hangen. Het was toen al helemaal bovenaan. Verschillende mensen zijn er meteen naartoe gerend om het kind op te vangen. Uiteindelijk heeft het jongetje zich laten vallen, maar hij is toch nog ongelukkig neergekomen."

De schreeuw van de jongen ging door merg en been

Uitbater Claires

De uitbaatster van Claires zag dat het kind zich op een bepaald ogenblik met een hand vast hield. “Hij moest wel lossen, anders kwam hij tegen de glazen balustrade terecht. De schreeuw ging door merg en been. Het ging allemaal razendsnel.”  

Meest gelezen