Bataljon Artillerie Brasschaat

Meer dan 140 indringers op Groot Schietveld in Brasschaat in 2 weken tijd: "De maat is vol"

Het leger gaat samen met de politie strenger optreden tegen wandelaars op het militair domein Groot Schietveld in Brasschaat. Dat schrijft defensie op Facebook. "We hebben 2 weken geleden nog een oproep gedaan, maar die heeft niets uitgehaald", zegt bevelhebber Erik Verstraelen. Het domein is gevaarlijk omdat er munitie ligt en er vinden ook schietoefeningen plaats.

Het leger gaat indringers op het militair domein Groot Schietveld strenger aanpakken. "We hebben de afgelopen weken veel gepatrouilleerd, maar hebben niet altijd de politie gecontacteerd als we een indringer tegenkwamen. Dat gaan we vanaf nu wel doen. We moeten scherper optreden", zegt luitenant-kolonel Erik Verstraelen. 

Twee weken geleden kondigde het bataljon artillerie van het Belgisch leger al aan dat ze meer gingen patrouilleren, maar dat heeft niets uitgehaald. Er zijn in totaal meer dan 142 inbreuken vastgesteld tijdens de afgelopen 2 weken, waaronder ook een opzettelijke brandstichting. Het toegangsverbod staat nochtans aangegeven met gesloten barelen, poorten, verbodsborden en rode vlaggen. 

Scoutsgroepen op het terrein

Op het terrein werden ook een aantal scoutsgroepen betrapt. Wandelen op het groot schietveld is nochtans niet zonder risico. "Jeugdbewegingen die in de buurt op kamp zijn, willen graag een boswandeling doen en negeren daarbij compleet de rode vlaggen en barelen", zegt Verstraelen. Wandelen op het Groot Schietveld is nochtans niet zonder gevaar. Er worden schietoefeningen gedaan en er ligt niet-ontplofte munitie.

BEKIJK - Bewaking Groot Schietveld: "Het is en blijft nog altijd een militair oefenterrein":

Videospeler inladen...

Meest gelezen