Foto: Politie Antwerpen

Politie in Antwerpen geeft bestuurder onder invloed rijverbod, maar ziet hem even later opnieuw achter het stuur

In Antwerpen heeft de politie een bestuurder onderschept die gas gaf voor het oranje licht. Hij bleek onder invloed te zijn van verdovende middelen. De politie trok onmiddellijk zijn rijbewijs in, maar even later zag dezelfde ploeg de man opnieuw rondrijden. De auto werd in beslag genomen. 

Het verkeersondersteuningsteam van de Antwerpse politie heeft gisteravond een bestuurder betrapt die gas gaf om door het oranje licht op de Amerikalei te rijden. De bestuurder bleek onder invloed te zijn en zijn rijbewijs werd ingetrokken. Later op de avond zag hetzelfde team de auto rondrijden. Het voertuig van de man werd in beslag genomen omdat hij zijn kersvers rijverbod negeerde. 

Nog meer opmerkelijke vaststellingen

Een andere auto werd gecontroleerd omdat de bestuurder gevaarlijk en asociaal rijgedrag vertoonde. De man achter het stuur bleek niet over een geldig rijbewijs te beschikken. Hij was bovendien onder invloed van amfetamines. Ook zijn voertuig werd in beslag genomen. De man had geen schuldinzicht en vroeg tijdens de controle aan de politie of hij muziek mocht opzetten. 

Tot slot werd een voertuig aan de kant gezet dat op de Britselei heel traag reed. De bestuurder leek zijn wagen maar moeilijk onder controle te kunnen houden. De bestuurder bleek onder invloed van alcohol. Zijn rijbewijs werd meteen ingetrokken. 

Meest gelezen