Twee Steltenlopers getrouwd door trompetspeler van de fanfare van de Steltenlopers in Merchtem

Voor het eerst trouwt een schepen die spelend lid is van de Steltenlopers in Merchtem, een koppel binnen de vereniging. Een huwelijk binnen de Steltenlopers is ondertussen alweer 17 jaar geleden. Het huwelijk zelf werd niet op stelten voltrokken. Er was wel een grote stoet met steltenlopers voor de twee trouwers.

Vandaag, zaterdag 6 augustus, trouwden twee steltenlopers, Valentine Moens en Wim Cassiman in het August De Boeckhuis in Merchtem. De Steltenlopers brachten een serenade met meer dan zestig steltenlopers, muzikanten en blokkenloopsters. 

"Dit huwelijk is gevormd bij de steltenlopers en zo zijn er al tientallen voorgegaan", zegt voorzitter Roger Daelemans van de Koninklijke Steltenlopers van Merchtem. "Wij zijn dan ook een heel hechte groep. Deze keer is het extra uitzonderlijk omdat het voor het eerst is dat een lid  -schepen David De Valck-  het huwelijk mag voltrekken. David De Valck speelt trompet bij onze muziekafdeling."

"Valentine gaat al op stelten sinds 1996, terwijl Wim in 2015 aansloot, toen we ons 70-jarig bestaan vierden. Normaal was het huwelijk gepland in 2020, maar door corona is het verplaatst naar 2022. Ondertussen hebben ze al een zoontje, Owen, van één jaar oud."

Meest gelezen