Foto FB Oude Markt

Wereldrecord "Lekker blijven hangen" met Margriet Hermans en uniek duet op "Leive Vloms" in Leuven

Honderden mensen hebben meegezongen en gedanst met "Lekker blijven hangen" van Margriet Hermans. Het was een symbolische wereldrecordpoging om aandacht te trekken voor het onderzoek naar de ziekte Multiple Sclerose. De vzw Oude Markt organiseerde voor de vierde keer 'Leive Vloms' met allemaal Vlaamse artiesten en vooral veel ambiance. Hoogtepunt was een uniek duet tussen Laura Lynn en Big Bill.

Met 'Leive Vloms' wil de vzw Oude Markt Leuven inzetten op sfeer en ambiance met Vlaamse artiesten die in het Nederlands zingen. En dat was een schot in de roos. Meer dan 8000 mensen zongen en dansten op de Oude Markt. De inkom was gratis, maar aan elke toegang werd gevraagd om iets te doneren voor het onderzoek naar de auto-immuunziekte MS. 

Uniek duet: Laura Lynn en Big Bill

Erik De Rop van de vzw Oude Markt is enthousiast over de uitbundige sfeer. "Het is een genre dat zijn plaats heeft op de Oude Markt in Leuven, als je ziet hoeveel mensen naar hier komen om mee te zingen en de polonaise in te zetten. Hoogtepunt voor mij was het duet tussen Laura Lynn en de Leuvense zanger Big Bill. Samen zongen ze 'Iene mé esp en iene mé keis'. Als je Big Bill vraagt voor iets op de Oude Markt dan zegt hij meteen ja. Jos Van Oosterwijk heeft de contacten gelegd met Laura Lynn en zo kwamen we tot dit historisch moment. "

Jean, de vaste bassist van Big Bill, speelde mee op het podium. "Het Leives was wat te moeilijk voor de West-Vlaamse Laura Lynn. Armand (de echte voornaam van Big Bill) zong de strofes onder mijn begeleiding en dan zongen ze samen het refrein." 

Big Bill was in zijn nopjes: "Samen zingen met zo'n prachtige vrouw, ik heb ze 'niet te neig tegen mijn gillet getrokken, want het is een frêle vrouw. We hadden niet gerepeteerd, ik heb gewoon mijn liedje doorgestuurd, maar dat ging goed."

Lekker blijven hangen

Rond 21 uur liep de Oude Markt al aardig vol voor het optreden van Margriet Hermans en dochter Celine. Samen lieten ze ook zoveel als mogelijk mensen meezingen en dansen met de typische treintjesbeweging op het nummer "Lekker blijven hangen". Veel mensen deden mee en zo werd  het een 'wereldrecord'. Heel wat mensen bleven nog hangen voor het optreden van Wim Soutaer en Charel Van Domburg.

Meest gelezen