2011 Martin Philbey

Zangeres Judith Durham (79) van The Seekers, bekend van de hit "Georgy Girl", overleden

In Australië is zangeres Judith Durham overleden. Ze werd 79. Durham was de zangeres van de folkgroep The Seekers, die vooral in de jaren 60 verschillende hits had zoals "Georgy Girl".

Australië verliest één van zijn meest geliefde zangeressen. Gisterenavond is Judith Durham overleden in een ziekenhuis in Melbourne. Ze leed aan een chronische longziekte, maar complicaties zijn haar fataal geworden. 

Durham is 79 geworden. Ze werd in 1963 de leadzangeres van de Australische populaire groep The Seekers. De band verkocht wereldwijd meer dan 50 miljoen platen. 

Haar strijd was intens en heroïsch

Bandleden The Seekers

In een reactie op sociale media drukken de andere Seekers-bandleden Bruce Woodley,  Keith Potger en Athol Guy hun medeleven uit. "Ons leven is voor altijd veranderd door het verlies van onze dierbare levenslange vriendin en stralende ster. Haar strijd was intens en heroïsch. Ze klaagde nooit over haar lot en accepteerde de afloop ervan volledig." 

The Seekers waren razendpopulair met nummers als "I'll Never Find Another You", "The Carnival Is Over" en "Georgy Girl". 

BEKIJK - "Georgy Girl" van The Seekers:

Durham verliet de groep in 1968 om haar solocarrière uit te bouwen, maar keerde in de jaren 90 wel terug naar The Seekers. Er volgde een reeks comebackconcerten en de band nam zelfs nog drie nieuwe albums op met haar als zangeres. In 2013 kreeg Durham een beroerte waardoor ze minder goed kon lezen en schrijven. Haar zangkunsten werden er niet minder op. 

Meest gelezen