Prinses Delphine op de nationale feestdag jongstleden
Mischa Schoemaker

Prinses Delphine ontkent citaat in Britse pers: "Ik zou mezelf nooit met prinses Diana vergelijken"

In een post op Instagram klaagt prinses Delphine een citaat aan over prinses Diana dat in de (Britse) pers circuleert. In een interview zou ze hebben gezegd dat mensen haar met de ex-vrouw van prins Charles vergelijken omdat ze ook een "princess of hearts" is, maar ze ontkent die uitspraak.

De bal ging enkele dagen geleden aan het rollen met een artikel in de Britse tabloid The Daily Mail. Dat haalt citaten aan uit een interview dat prinses Delphine aan het magazine Tatler heeft gegeven, onder meer over haar strijd om erkenning door koning Albert II.

Tijdens die jarenlange procedureslag had ze de publieke opinie in België niet altijd aan haar zijde, maar in het interview zegt ze dat dit nu anders is. "Het publiek vergelijkt me nu met prinses Diana", haalt The Daily Mail een citaat aan, "omdat ik een princess of hearts ben en gul ben met mijn liefdadigheidswerk."

Queen of hearts

In een interview met de BBC drukte Diana zelf ooit de wens uit dat mensen haar als een queen of hearts zouden beschouwen. Met haar uitspraken lijkt prinses Delphine zich in die erfenis in te schrijven, een citaat dat in geen tijd in Britse en buitenlandse pers is gaan circuleren.

Daar is prinses Delphine niet mee opgezet want in een post op Instagram weerlegt ze met klem dat ze zich op die manier over prinses Diana heeft uitgelaten. "Ik kan dit verkeerde citaat dat rondgaat in de pers niet accepteren", schrijft ze. "Normaal reageer ik niet op verkeerde citaten, maar dit is gewoon verkeerd."

"Het is uit de context gehaald. Ik zou mezelf nooit met prinses Diana vergelijken, die ik enorm bewonder. Onze verhalen zijn erg verschillend. Ik zou mezelf nooit een princess of hearts noemen, zoals de pers nu beweert."

Meest gelezen