foto Radio 2

Dieven stelen dure fietsen via het dak van fietsenwinkel in Leuven

In Leuven hebben vermoedelijk verschillende dieven ingebroken in fietsenhandel Bike Republic aan het Kareelveld. Ze knipten verschillende gaten in het dak en gingen zo met meerdere fietsen aan de haal.

In het dak van fietsenwinkel Bike Republic werden verschillende gaten geknipt, voldoende groot om fietsen door te steken. Vijf dure fietsen zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag verdwenen. Op het dak vond de politie nog eens vijf fietsen die klaarlagen om meegenomen te worden. Het labo kwam ter plaatse voor een sporenonderzoek. De daders zijn voorlopig spoorloos.

Nog fietsdiefstallen

Opvallend is dat diezelfde nacht onbekenden ook ingebroken hebben in de gemeenschappelijke fietsenstalling van een flatgebouw in de Sluisstraat. De daders gingen er vandoor met minstens drie fietsen. Het gaat om een mountainbike, een koersfiets en een elektrische minifiets. 

Meest gelezen