Radio2

Stal van landbouwer in Ichtegem volledig uitgebrand: "We wilden net met iets nieuws beginnen"

In de Korenstraat in Ichtegem heeft het gebrand op een landbouwbedrijf. Eén van de stallen is volledig uitgebrand. Er waren geen dieren in de stallen. Die waren eerder al weggehaald omdat de landbouwersfamilie iets nieuws aan het opstarten was. 

Toen landbouwer Pascal zijn koeien aan het voederen was, rook hij een brandgeur. "Ik stond er niet direct bij stil, maar een tijd daarna zag ik de vlammen uit het dak van een van de stallen en dan heb ik direct de brandweer gebeld". De brandweerposten van Oostende, Gistel, Torhout en Oostkamp waren snel ter plaatse en de brand was snel onder controle. Er was een rookpluim van kilometers ver te zien. Een van de stallen is volledig uitgebrand.

We zijn net bezig met ons te focussen op een nieuwe uitdaging

Pascal Masschaele, landbouwer

Hoe de brand precies is ontstaan, is nog niet duidelijk. Voor landbouwer Pascal en zijn vrouw komt de brand op een zeer moeilijk moment."We zijn aan het uitkijken naar iets anders. Zes jaar geleden hebben we de boerderij overgenomen van mijn vader, we hadden zelfs een hoevewinkeltje. Maar nu zijn we op een punt gekomen dat we iets anders willen. Daar waren we volop mee bezig en waren al bezig met onze dieren weg te doen.  Vorige week hadden we de zeugen al laten weghalen en de biggen zijn onlangs weg. Er waren dus geen dieren in de stallen"

Meest gelezen