Luk De Wilde

Geen kaarsjes meer bij gedenkplaats voor Francis (16) in Temse : "Gras vatte vuur door brandende kaars"

In Temse heeft het gisteren gebrand aan de gedenkplaats voor Francis (16), de jongen die vorige week is omgekomen bij een ongeval met vluchtmisdrijf. Het kurkdroge gras vatte vermoedelijk vuur door enkele kaarsen die waren aangestoken. Nu vraagt de gemeente voorlopig geen kaarsjes meer te laten branden. 

Op die plek in Temse is vorige week Francis, een jongen van 16, om het leven gekomen na een aanrijding met vluchtmisdrijf. De bestuurder van 33 uit Sint Niklaas is aangehouden. 

Op de plaats van het ongeval hebben de voorbije dagen familie en vrienden bloemen en skateboards gelegd en kaarsjes aangestoken.  Maar door de droogte is het gras in de berm echter kurkdroog. En dat kurkdroge gras vatte vermoedelijk vuur door enkele kaarsen die er waren aangestoken. Het was een marktkramer die voorbij kwam en de brand opmerkte. De man alarmeerde meteen de hulpdiensten. De brandweer van de post Temse kwam blussen. Er wordt nu gevraagd om voorlopig geen kaarsen meer te laten branden tot de droogte voorbij is. 

Maandagavond vindt op het skatepark in de sportzone van Temse een wake plaats van 17u tot 18u.  Bloemen en knuffels  zijn dan welkom. 

Meest gelezen