IMAGO/MediaPunch

"Magnum P.I."-acteur Roger E. Mosley overleden na auto-ongeluk

De Amerikaanse acteur Roger E. Mosley is overleden. Hij werd 83 jaar. Zijn dochter, Ch-a Mosley, maakte het nieuws bekend op Facebook. Vrijdag liet Ch-a nog weten dat haar vader levensgevaarlijk gewond was geraakt tijdens een auto-ongeluk. Mosley is vooral bekend van zijn rol als helikopterpiloot Theodore "T.C." Calvin in de serie "Magnum P.I.". 

"Magnum P.I." was in de jaren 80 een heel populaire serie over een privédetective op Hawaï met in de hoofdrol Tom Selleck. Magnum wordt vaak uit de brand geholpen door T.C. die een toeristisch helikopterbedrijfje runt. De twee hebben elkaar leren kennen in het leger tijdens de Vietnamoorlog.

Mosley speelde in 158 afleveringen van de serie en schreef en regisseerde er ook één. In 2018 werd de serie nieuw leven ingeblazen met andere acteurs. Mosley kreeg in deze "reboot" ook een klein rolletje als de kapper van T.C., die in de nieuwe serie vertolkt wordt door Stephen Hill.

De acteur was ook te zien in tal van andere series, zoals "Love boat", "Kojak" en "Starsky and Hutch" en "Hangin' with Mr. Cooper". In de jaren 70 was hij te zien in een aantal zogenaamde blaxploitation films, films gericht op een zwart bioscooppubliek, zoals "The Mack", "Hit Man" en "Sweet Jezus". 

Roger E. Mosley is afgelopen week betrokken geraakt bij een zwaar auto-ongeval, waarbij hij verlamd raakte. Meer details hierover zijn niet bekend. Gisteren stierf hij vredevol omringd door familie. "Hij zou het haten als er nu gehuild werd in zijn naam. Het is tijd om de nalatenschap die hij voor ons allemaal achterliet te vieren", schrijft zijn dochter op Facebook. 

BEKIJK - De begingeneriek van Magnum P.I.:

Meest gelezen