Stad Hoogstraten organiseert zomerschool voor Oekraïense kinderen

Van 8 tot en met 19 augustus organiseert stad Hoogstraten in basisschool Spijker voor de eerste keer een zomerschool voor Oekraïense kinderen. Gedurende 10 dagen worden 16 Oekraïense kinderen spelenderwijs in een Nederlands taalbad ondergedompeld. 

De stad Hoogstraten organiseert nog tot en met 19 augustus een zomerschool voor Oekraïense kinderen. "Het is de bedoeling dat ze niet enkel Nederlands leren, maar zich vooral ook amuseren", zegt hoofdbegeleider Frank Maes. "We willen geen schoolse context, omdat het nog vakantie is en je via spelletjes de taal veel sneller aanleert."

Vandaag opent de zomerschool. "Er zijn nu 8 kinderen. Ze spelen samen, lachen veel en maken plezier. Ze kunnen al wel wat woorden, maar zinnen maken is nog moeilijk", vertelt Maes. "Als we hen een spel aanleren, doen we het eerst voor en dan kunnen zij ons gewoon nadoen."

Er wordt in Hoogstraten dit jaar ook opnieuw een taalkamp voor anderstalige kinderen georganiseerd. Er zijn al 37 kinderen ingeschreven.

Meest gelezen