Verdubbeling aantal leerlingen voor zomerschool in Bilzen: "Ik vind het leerrijk en leuk"

In Bilzen komen er deze vakantie opvallend meer kinderen naar de zomerschool. Er zijn 100 leerlingen ingeschreven,  vorig jaar waren dat er maar 50. Op de zomerschool krijgen  leerlingen van het 1ste tot het 5de leerjaar herhalingslessen, om klaar te zijn tegen 1 september. 

"De zomerschool is gestart en zal twee weken duren", zegt schepen Maaike Meijers (Trots op Bilzen). "Er was veel interesse en dus hebben we de capaciteit verdubbeld. Dit jaar kunnen dus 100 leerlingen les volgen. Van die 100 leerlingen zijn er zo'n 30 van Kind en Taal, dus van de taalklassen. Een derde daarvan zijn Oekraïense kinderen en er is ook een tolk aanwezig die de kindjes helpt."

De leerkrachten zijn allemaal vrijwilligers. "In de voormiddag hebben we leerkrachten nodig en in de namiddag animatoren, en op de oproep die we deden, kwam gelukkig veel reactie."

We merken dat sommige kinderen toch nood hebben aan herhaling 

Juf Laurine

Juf Laurine helpt de kinderen met taal en wiskunde: "We merken dat sommige kinderen toch nood hebben aan herhaling en daarvoor is deze zomerschool een goed initiatief. In de voormiddag werken we rond rekenen en taal en in de namiddag kunnen ze ontspannen met verschillende activiteiten."

Lenn zit in de klas en hij vindt het alvast leuk: "Van mama moet ik naar de zomerschool want ze zegt dat het leuk is en dat je er veel bijleert. Maar ik vind het zelf ook heel leuk. Op warme dagen gaan we zelfs waterspelletjes spelen."

Meest gelezen