Radio 2

Hinder verwacht door start werken aan trompetaansluiting A19-R8 in Kortrijk 

In Kortrijk zijn deze morgen de werken aan de aansluiting van de A19 met de R8 gestart. Die trompetaansluiting zorgt daar al jaren voor files in de spits en voor ongevallen. De werken brengen hinder met zich mee en zullen tot eind 2024 duren. 

De autosnelweg A19 loopt van Ieper naar Kortrijk en sluit bij het complex Kortrijk-West aan op de R8, de ring rond Kortrijk. Met twee kruispunten met verkeerslichten op de ringweg zorgt die situatie al jaren voor problemen. De werken van het Agentschap Wegen en Verkeer zijn vandaag van start gegaan. 

De op- en afritten van de buitenring op de A19 blijven bestaan, maar een komt een nieuwe brug over de R8 voor de aansluiting van de binnenring. "In de toekomst zorgen we ervoor dat het verkeer richting Kuurne en richting de Expo kan rijden zonder verkeerslichten tegen te komen", zegt Dominique Valcke van aannemer Stadsbader uit Harelbeke.

De binnenring zal lange tijd afgesloten worden om de nieuwe infrastructuur tot stand te brengen. "We proberen de hinder zo beperkt mogelijk te houden", laat Valcke weten. "Deze week moeten de wagens al over een rijstrook per richting, vanaf woensdag moeten de twee rijstroken over een rijvak. Dat is nodig om de funderingen voor de brugpijler te bouwen. We werken dicht bij huis, dus hopelijk zijn we snel klaar."

AWV

Meest gelezen