Boze marktkramers schakelen deurwaarder in: "Willen onze vaste standplaatsen terug"

Enkele marktkramers hebben in Geel een deurwaarder ingeschakeld.  Die kwam de nodige vaststellingen doen en bezorgt die dan aan een advocaat. De marktkramers zijn boos omdat ze sinds de coronapandemie hun vaste standplaats kwijt zijn.

Door de coronacrisis moesten veel gemeenten hun marktplannen herbekijken. Veel kramers kregen een andere plek, zodat de kramen meer gespreid konden worden om de nodige afstand te kunnen bewaren.

 "Intussen zijn al overal de marktplannen opnieuw versoepeld, behalve in Geel. Het is hier niet gezellig meer”, zegt textielverkoper Kristel in’t Ven. Zij schakelde samen met textielverkoper Johny Van Herbergen en visboer Kevin Neuts een deurwaarder in. Die zal zijn vaststellingen bezorgen bij een advocaat. Die zal dan op zijn beurt bekijken of de kramers hun originele plaats kunnen terugkrijgen, zoals ook vastgesteld is in het wettelijke marktplan. 

De markt in Geel is niet gezellig meer

"We merken dat we minder bezoekers krijgen in Geel. De bezoekersaantallen zijn flink achteruitgegaan", aldus in't Ven. Van Herbergen treedt haar bij: "Op dit moment staan er andere mensen op mijn plaats, dat kan niet vind ik. Wij willen onze plaatsen terug van voor corona."

Bij de stad Geel zijn ze op de hoogte van de verzuchtingen van de marktkramers. Volgens schepen voor Economie Tom Corstjens (N-VA) is een verhuis nog niet aan de orde omdat de stad de Havermarkt eerst wil heraanleggen, om daarna een definitief nieuw marktplan op te stellen.

Meest gelezen