foto: Brandweer Brussel

Brand in kraakpand in Schaarbeek: brandweer redt tiental krakers 

In Schaarbeek is brand uitgebroken in een kraakpand. Daarbij moest de brandweer een tiental krakers evacueren. De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar de naburige huizen. De oorzaak van de brand is accidenteel.

Kort voor de middag brak er brand uit in een kraakpand aan de Potterstraat in Schaarbeek. De brandweer moest drie mensen redden van het balkon met de ladderwagen. Andere krakers kwamen naar buiten gekropen langs een keldergat. Dat bleek de enige in- en uitgang die niet afgesloten was. Nadat de brandweer de toegang had geforceerd, kon ze nog vijf mensen naar buiten halen.

Eén van de krakers werd ter plaatse behandeld aan zijn verwondingen. De oorzaak van de brand is volgens de brandweer accidenteel.

foto: Brandweer Brussel

Meest gelezen