Twitter - Alexia42 (@everyday42life)

Coldplayfan Gillian mag mee het podium op in Brussel om er samen met Chris Martin en co "Green eyes" te spelen

Tijdens het derde concert van de Britse rockband Coldplay in Brussel heeft zanger Chris Martin het tienermeisje Gillian op het podium uitgenodigd om samen met hem het nummer "Green eyes" te spelen. Martin had haar in het publiek opgemerkt met een bordje waarop de vraag stond of ze niet een nummer mocht meespelen en ging gretig op dat aanbod in.

De Britse rockband Coldplay is op dit moment op wereldtournee met hun show "Music of the spheres". In ons land spelen ze vier keer: vrijdag en zaterdag was er de eerste tweedaagse, gisteren en vandaag volgt nog een tweeluik. Maar gisterenavond verliep de bisronde van de band rond zanger Chris Martin lichtjes anders dan tijdens de vorige twee concerten in het Koning Boudewijnstadion in Brussel. 

Vrijdagavond volgde na het eerste bisnummer (“Sparks”) een Nederlandstalige versie van “Magic”, zaterdag werd dat vervangen door een tweetalige versie (Nederland en Frans). Dankzij Coldplayfan Gillian moest "Magic" maandagavond plaats maken voor "Green eyes", een nummer uit de beginperiode van de band dat ze niet vaak live spelen. Sterker nog: Gillian werd zelfs uitgenodigd om het nummer mee te spelen op gitaar.

BEKIJK (deel 1) - Gillian wordt luid aangemoedigd tijdens haar passage op het podium in het Koning Boudewijnstadion in Brussel:

Tijdens de huidige tournee verhuist Coldplay tijdens de bisronde naar een kleiner podium in het stadion. Daar stond maandagavond Gillian, een tienermeisje, op de eerste rijen met een kartonnen bordje. Op beide zijden stond daarop de vraag of ze een nummer ("Sparks" of "Green eyes") zou mogen meespelen.

Zanger Chris Martin zag Gillian en na een uitgebreid dankwoord aan de hele crew en het publiek vraagt hij haar welk instrument ze bespeelt en of ze echt graag wil komen meespelen. “De voorbije 2 avonden heb ik gezongen in het Nederlands en dat was niet zo goed, dus vanavond doen we iets anders. Jullie missen niets”, zegt hij erbij.

Martin vraagt Gillian mee op het podium en daar krijgt ze een akoestische gitaar en een hoofdtelefoon toegestopt. De gitaar raakt niet meteen aangesloten, maar de tweede poging is de goede. Samen met haar idolen speelt Gillian – luid aangemoedigd door het publiek – het nummer “Green eyes”.

BEKIJK (deel 2) - Na haar passage op het podium met Coldplay wordt Gillian getrakteerd op een daverend applaus en een knuffel van alle 4 de bandleden:

Meest gelezen