BELGA/WAEM

Voormalig Miss Belgian Beauty-organisator Ignace Crombé (65) overleden aan pancreaskanker

Voormalig Miss Belgian Beauty-organisator Ignace Crombé (65) is overleden. Dat is bevestigd aan onze redactie. De ondernemer en mediafiguur leed aan een agressieve vorm van pancreaskanker.

Ignace Crombé is bij het grote publiek vooral bekend als de organisator en stichter van de Miss Belgian Beauty-wedstrijd. Hij ging daarmee de rechtstreekse concurrentie aan met de Miss België-verkiezing. 

Hij organiseerde de missverkiezing voor het eerst in 1992. Toen won Rani De Coninck, die uitgroeide tot een bekende mediafiguur. Andere winnaressen zijn onder meer Els Tibau, Eveline Hoste, Zsofi Horvath en Cynthia Reekmans. In 2009 vond de wedstrijd voor de laatste keer plaats.

Crombé samen met Miss Belgian Beauty 2008 Nele Somers:

BELGA/VAN ASSCHE

Eind vorig jaar kreeg Crombé te horen dat hij aan een agressieve en uitgezaaide vorm van pancreaskanker leed. De dokters gaven hem nog een half jaar. Hij startte meteen met een behandeling en onderging een reeks chemokuren. Eind juni leek de tumor stabiel.

In een interview met De Krant van West-Vlaanderen sprak hij anderhalve maand geleden over zijn strijd tegen kanker. Hij zei toen dat hij niet bang was om te sterven. "Ik heb geaccepteerd dat mijn tijd hier op aarde stilaan opgebruikt is. Ik hoop gewoon dat ik niet moet afzien, dat ik geen pijn moet lijden. Rustig afscheid kunnen nemen van de mensen waar ik van hou en alle praktische zaken achter de rug hebben. Ik wil niemand belasten.”

Op 21 juli werd hij met spoed opgenomen in het ziekenhuis AZ Groeninge van Kortrijk, waar hij nog een zware chemobehandeling kreeg. Daar is hij overleden. Crombé is 65 jaar oud geworden en laat een partner, twee dochters en een plusdochter achter.

BEKIJK - Enkele fragmenten van Ignace Crombé:

Videospeler inladen...

Meest gelezen