Foto: RTV

Duffel viert Mit Van der Auwera (108): "Oudste inwoner ooit"

Duffel viert vandaag Mit Van der Auwera, de oudste inwoner ooit van de gemeente. Ze verbreekt het record van "moederke Diddens", die 108 en 3 weken oud is geworden. Daarom is er vandaag voor alle bewoners van het woonzorgcentrum waar ze verblijft een groot feest met kraampjes, optredens en bubbels. 

Sinds mensenheugenis (1913) is "moederke Diddens" de oudste inwoonster die Duffel ooit had. Ze werd 108 jaar en 3 weken oud. Op 16 juli werd Mit Van der Auwera, bewoonster van WZC Sint-Elisabeth ook 108 jaar en vandaag breekt zij het record van moederke Diddens.

Van der Auwera groeide op in de boerderij van haar ouders in de Mijlstraat, samen met haar 2 broers en zus. Ze trouwde in 1936 met Eduard Sijmons en runde samen met hem een landbouwbedrijf in de Hoogstraat. Het koppel kreeg 3 dochters. Ondertussen zijn er ook 6 kleinkinderen, 11 achterkleinkinderen en 4 achterachterkleinkinderen.

Mijn geheim? Hard werken op het veld, spek met goeie boter eten, optimistisch zijn, zingen en lachen.

Mit Van der Auwera (108)

Het geheim van Mit om 108 jaar te worden? “Hard werken op het veld, spek met goeie boter eten, optimistisch zijn, zingen en lachen. En een goede gezondheid natuurlijk.” 

Beluister hieronder het gesprek van radio2 in Antwerpen met Duffels schepen van zorg Luc Van Houtven (CD&V) en Katrien Alpaerts, directrice van WZC Sint-Elisabeth.

"Deze namiddag is het groot feest", zegt Katrien Alpaerts, directice van het woonzorgcentrum. "We zorgen voor een mooi plekje in de schaduw voor alle bewoners. We voorzien onder andere ijsjes, wafels, muziek en natuurlijk ook bubbels.  Iedereen moet kunnen meevieren, een 108-jarige is speciaal."

Meest gelezen