Twee crèches in Borgerhout moeten met bijna de helft inkrimpen na verschillende incidenten

Crèches ’t Droomertje en ’t Droomertje 2 in Borgerhout mogen vanaf 15 augustus maar bijna half zoveel kinderen opvangen. Die beslissing heeft Kind & Gezin genomen na verschillende incidenten, het hoopt zo de kwaliteit van de opvang te verbeteren. De uitbaters gaan in beroep.

Vanaf volgende week maandag moeten ’t Droomertje en ’t Droomertje 2 in Borgerhout het aantal kinderen terugschroeven van 27 naar 18 en van 30 naar 18 opvangplaatsen. Dat is bijna een halvering. “Die beslissing kwam tot stand na een langdurig traject en een bijkomende inspectie van Zorginspectie”, meldt Kind & Gezin. 

Het kinderopvanginitiatief heeft moeite om structurele tekorten onder controle te houden
Kind & Gezin

Volgens Kind en Gezin gaat het om verschillende incidenten. “Het kinderopvanginitiatief heeft moeite om structurele tekorten onder controle te houden, ondanks de begeleiding van een ondersteunende organisatie.” Met minder kinderen krijgt de uitbater de kans om meer kwaliteit aan te bieden voor de kinderopvang.

De uitbaatster van 't Droomertje spreekt van een heksenjacht en dat de ouders van de kindjes het vertrouwen blijven behouden. De kinderdagverblijven gaan ook in beroep tegen de beslissing. “De externe Adviescommissie zal dan een uitspraak doen. De crèches mogen tot die uitspraak openblijven", zegt Kind & Gezin.

Meest gelezen