Na 25 jaar brengt typetje Kamiel Spiessens nieuwe single uit

Kamiel Spiessens, het alom bekende typetje van comedian Chris Van den Durpel, heeft na 25 jaar opnieuw een single uitgebracht: "Spiessens spijbelt", waarin hij de klimaatmaatregelen en de spijbelende jongeren op de korrel neemt. De comedian bracht zijn nummer vanmiddag in "Radio 2 Zomerhit". 

25 graden of niet: in zijn alom bekende groene tuinjas en rubberen laarzen kwam Spiessens in Blankenberge aan om het nieuws over zijn nieuwe single te verkondigen. 

Het nummer komt er enkele weken voor de start van zijn gelijknamige theatervoorstelling "Spiessens spijbelt". In die "klimaatconferentie" houdt hij het publiek een spiegel voor over het klimaat. "Ik geef hen raad met huis-tuin- en keukentips om de planeet koel te houden, want als we op de politiek moeten wachten", zo zei hij.

Kamiel Spiessens bracht het nummer bij Radio 2. Bekijk het hier:

Videospeler inladen...

Kamiel Spiessens was in de jaren 90 een bijzonder populair typetje. Als oudere tuinman met wilde krulharen en een onverzorgd uiterlijk wist hij meteen de harten van het Vlaamse televisiepubliek te winnen. Door zijn spraakgebrek is hij moeilijk te verstaan, met alle verwarring en gevolgen van dien. Het typetje bracht ook enkele nummers uit, waaronder "Het isj nie moeilijk, het isj gemakkelijk!" of "Oesje!". 

In maart van dit jaar maakte Van den Durpel bekend dat hij het typetje een comeback zal laten maken. 

Meest gelezen