Al 546 mensen besmet met de apenpokken in België

Er zijn in ons land nu al 546 gevallen van apenpokken vastgesteld. Dat meldt het gezondheidsinstituut Sciensano. Het gaat voorlopig om enkel mannen, tussen 16 en 71 jaar oud. 28 patiënten werden in het ziekenhuis opgenomen, er is nog niemand overleden aan de ziekte in België.

Gezondheidsinstituut Sciensano heeft een nieuw rapport gepubliceerd met cijfers over het apenpokkenvirus uit ons land. Het aantal besmettingen blijft toenemen. In totaal zijn er al 546 bevestigde gevallen van apenpokken vastgesteld in ons land. Vorige week ging het nog om 482 bevestigde besmettingen.

In Vlaanderen werden 304 gevallen gemeld (56 procent), in Brussel gaat het om 187 gevallen (34 procent) en in Wallonië om 55 gevallen (10 procent). Het virus blijft zich voornamelijk verspreiden via seksueel contact bij mannen. In ons land zijn tot nog toe enkel mannen tussen 16 en 71 jaar oud besmet geraakt. Maar voor alle duidelijkheid: iedereen kan het virus oplopen, het wordt overgedragen via huid-op-huidcontact.

Van 484 mensen zijn ook de symptomen bekend. Zo goed als alle patiënten (96 procent) vertoonden de typische huidletsels, ongeveer 66 procent had ook algemene symptomen zoals koorts, zich onwel voelen en 30 procent had opgezwollen lymfeklieren. 28 patiënten werden ook opgenomen in het ziekenhuis. Er is nog niemand overleden aan de apenpokken.

Meest gelezen