Voor tweede nacht op rij ontploffing in Borgerhout

In de Cronjéstraat in Borgerhout zijn buurtbewoners voor de tweede nacht op rij opgeschrikt door een luide knal. Een explosief ontplofte bij de inkomhal van een appartement op de hoek met de Generaal de Wetstraat. Er is heel wat schade, maar er vielen geen gewonden.

Het is al voor de tweede nacht op rij dat een luide knal te horen was in de Cronjéstraat in Borgerhout. Rond 2 uur vannacht lieten onbekenden een explosief ontploffen bij de inkomhal van een appartement op de hoek met de Generaal de Wetstraat. 

Bij de eerste knal van zondag- op maandagnacht was er geen schade, nu is dat anders. Een paneel met brievenbussen en deurbellen werd uit de voorgevel van het gebouw geblazen. Volgens enkele inwoners is er ook in de inkomhal behoorlijk wat schade.

Politie, het gerechtelijk labo en de ontmijningsdienst Dovo kwamen ter plaatse en stelden een perimeter in, ze deden ook een uitgebreid sporenonderzoek. In de buurt kon meteen na de feiten een 24-jarige Boliviaanse man uit Kapellen gearresteerd worden. Hij mocht na verhoor weer vertrekken.

Het onderzoek naar de twee incidenten loopt intussen volop: "Of er een link is tussen beide feiten, maakt voorwerp uit van het onderzoek", zegt Stéphanie Chomé van het Antwerpse parket. "Ook of er een link is met het drugsmilieu. Maar het is te voorbarig om daar nu al uitspraken over te doen." 

BEKIJK - De schade door de ontploffing:

Videospeler inladen...

Meest gelezen