Oudenaarde verplicht zwemvest voor watersporters op Donkvijver, zwemmen blijft verboden

Watersporters die hun sport willen beoefenen op de Donkvijver in Oudenaarde, moeten vanaf nu verplicht een zwemvest dragen. De stad benadrukt ook dat enkel de verenigingen die toestemming hebben, mogen zwemmen in de Donk. 

Wie met de warme dagen in het vooruitzicht verkoeling hoopt te vinden in de Donkvijver in Oudenaarde, is eraan voor de moeite. De stad benadrukt dat enkel verenigingen die toestemming hebben, mogen zwemmen in de Donkvijver. Maar ook zij moeten zich aan nieuwe regels houden, want het dragen van een zwemvest is voortaan verplicht wanneer ze hun sport uitoefenen: "Enkel de clubs Outsider en Absolut krijgen toestemming om te zwemmen in de Donk, zij het verplicht met een zwemvest", verduidelijkt burgemeester Marnic Demeulemeester (Open VLD). "Windsurfers moeten enkel verplicht een wetsuit  (surfen - of duikpak) dragen. 

Haalbaarheidsstudie

Omdat de Donkvijver geen zwemgebied is, is er ook geen toezicht door redders. Zwemmen is verboden omdat er in de plas koude onderstromen en onzichtbare draaikolken zijn die zwemmers kunnen verrassen. Begin juli verdronk er nog een meisje van 6.

Intussen laat de stad Oudenaarde wel onderzoeken of er mogelijk een afgebakende zwemzone komt in de Donkvijver. "De resultaten van die haalbaarheidsstudie zouden er eind september moeten zijn. Tot er een eventueel fiat komt, blijft zwemmen dus verboden. Politie en gemeenschapswachters zullen de komende tijd opvolgen of dat verbod wordt nageleefd", benadrukt Demeulemeester. 

kasto80

Meest gelezen