Radio 2

Rijvers Festival neemt extra maatregelen tegen hitte: shelters,  boompjes en vernevelaars moeten voor verkoeling zorgen

Het zomerfestival Rijvers in Zomergem, bij Lievegem, neemt extra maatregelen tegen de voorspelde hitte komend weekend. Er komen extra vernevelaars, zonnecrème-palen en er is een schaduwplan om voor verkoeling te zorgen. "Er worden zelfs extra boompjes geplaatst", zegt Floris Benoit van het Rijvers Festival.

Vanaf vrijdag is het weer vier dagen feest in Zomergem. De organisatie pakt uit met meer dan 100 artiesten, waaronder Clouseau, Niels Destadsbader, Camille, Metejoor en K3. Het festival verwacht tienduizenden bezoekers en die zullen uiteraard op zoek gaan naar verkoeling, want de temperaturen gaan dit weekend boven de 30 graden. 

Er komt een extra shelter op het middenplein en de grote tent van de mainstage is 20 procent groter dan andere jaren
Floris Benoit, woordvoerder Rijvers Festival

De organisatie stelde dan ook een speciaal schaduwplan op. "We hebben extra schaduwplekken gecreëerd", zegt woordvoerder Floris Benoit. "Zo komt er een extra shelter op het middenplein en de grote tent van de mainstage is 20 procent groter dan de voorbije jaren en biedt 3400 vierkante meter volle schaduw." De organisatie rekent ook op natuurlijke verkoeling via de bomen in het nabijgelegen bos. "En daarnaast plaatsen we ook nog een aantal extra boompjes". 

Vernevelingsstraat

Wie dat niet genoeg vindt, kan afkoeling zoeken in de vernevelingsstraat. Verder komen er ook palen met gratis zonnecrème en bij de ingang van het festival zal een kraantje met drinkbaar water staan, waar iedereen water mag aftappen. "We zijn dus helemaal klaar om de mensen zo comfortabel mogelijk te ontvangen", besluit Benoit. 

Meest gelezen