Cultuurfestival MoMeNT in Tongeren strikt bekende namen voor schrijfkamp voor volwassenen 

In Tongeren is er deze week een bijzonder kamp: een schrijfkamp voor volwassenen. De deelnemers krijgen les van onder meer Gerda Dendooven, Bart Moeyaert en Mustafa Kör.

Het schrijfkamp is een initiatief van MoMeNT in Tongeren. Het cultuurfestival kon enkele bekende namen strikken zoals dichteres Maud Vanhauwaert, illustratrice Gerda Dendooven en auteurs Mustafa Kör en Bart Moeyaert. Vandaag was Mustafa Kör schrijfdocent voor een dag. "We hebben al veel gepraat en ik wil hen "goesting" in schrijven doen krijgen. Ik hoop dat ze met mijn tips aan de slag gaan, en de schrijvers erbij halen die ik hen heb aangeraden."

Valère Gijbels uit Val-Meer is de enige man die zich inschreef voor het kamp, maar hij is enthousiast. "We kregen al tips over de opbouw van een verhaal, hoe we de aandacht kunnen vasthouden en naar een climax kunnen werken." Inez Coomans uit Hasselt vindt het kamp ook een inspirerende omgeving. "Ik hou van schrijven, taal is mijn passie. Ik wil in verbinding komen met mensen die ook schrijven en daar ook door geïnspireerd geraken." 

"Ik denk niet dat de cursisten na een of twee workshops meteen een meesterwerk uit hun pen zullen schudden", denkt Mustafa Kör. "Het zou kunnen, maar dat noemen we dan wonderkinderen."

Meest gelezen