Smullen tussen de appel- en perenbomen: "Breakfast in de boomgaard" in Kortenbos

Reisorganisatie Happy Weekends uit Retie en het fruitbedrijf Gezond van bij Ons uit Kortenbos (Sint-Truiden) starten morgen met het gezamelijk initiatief: Breakfast in de boomgaard. Een ontbijt dus in de boomgaard, met daarna een wandeling of fietstocht. 

Een smakelijk nieuw initiatief van Happy Weekends: Breakfast in de Boomgaard. Paul Huysmans legt uit wat je te wachten staat: "We starten 's morgens dus met een ontbijt in de unieke setting van het fruitbedrijf van Agnes en Luc in Kortenbos. En daarna hebben we zowel een wandeling als een fietstocht uitgestippeld." Wie wil kan ook zelf wat appelen of peren plukken in de boomgaard, samen met fruitteler Luc. 

Streekproducten

Het is echt ontbijten tussen de fruitbomen, vertelt fruitteler Agnes Jacobs. "We wonen hier heel mooi in Kortenbos, we hebben nog wat hoogstambomen aan de ene kant, en een kersenplantage aan de andere kant, en daartussen in zetten we de tafeltjes. En daar gaan we het ontbijt serveren." 

Een ontbijt dus met fruitproducten van het bedrijf zelf, zoals confituur en appelsap. Maar ook broodjes van de bakker uit de buurt,  beleg, spek en eieren van de hoeveslager en slager uit de buurt, en kaas van Herkenrode. 

Het ontbijt en de tochten worden morgen met een beperkte groep uitgeprobeerd. Maar daarna zijn er drie data voor deze "Breakfast in de boomgaard": 14, 15 en 21 augustus. Je moet wel eerst reserveren bij Happy Weekends

Meest gelezen