Archieffoto: ter illustratie
Belga

Antwerp Pride neemt hittemaatregelen: drinkfonteintjes, ventilatie, schaduwplekken en verneveling

De Antwerp Pride, die vanavond van start gaat, neemt hittemaatregelen. De populaire parade van de pride vindt zaterdag plaats, midden in de voorspelde hittegolf. De organisatie zal voldoende verkoeling voorzien voor de deelnemers en toeschouwers. "Er zullen onder meer 4 drinkpunten zijn, waar mensen een fles water kunnen vullen", zegt voorzitter Bart Abeel.

De Antwerp Pride voorziet hittemaatregelen voor de parade nu zaterdag. "Het gaat heel warm worden, want de parade vindt midden in de voorspelde hittegolf plaats. Om het zo aangenaam mogelijk te maken voor de deelnemers en bezoekers zorgen we voor extra verkoeling", zegt Abeel. 

Zo komen er 8 drinkfonteintjes op 4 punten in Antwerpen: op het Sint-Jansplein, aan de voetgangerstunnel, in de Kloosterstraat en ter hoogte van de ingang van het festivalterrein aan de Cockerillkaai. "Waterleidingbedrijf water-link heeft voor de fonteintjes gezorgd. De mensen kunnen daar hun fles water vullen", zegt Abeel. 

Andere maatregelen

"Verder komen er plekken met schaduw. We gaan ook verneveling voorzien", vult Abeel aan. "We zijn nu bezig met de installatie en tegen het weekend zal alles in orde zijn."

De Pride begint vanavond met een openingsavond in het Openluchttheater Rivierenhof in Deurne en duurt nog tot en met zondag. De Pride viert haar 15e verjaardag. Meer info over de Pride en het programma vind je op de website van de Antwerp Pride

Meest gelezen