Archieffoto van een chirogroep
Chiro Vlaanderen - Jan Van Bostraeten

Chiro Eppegem moet vroeger naar huis door bacteriële infectie: 70 kinderen ziek

Door een bacteriële infectie wordt het kamp van Chiro Eppegem in Chiny vroegtijdig stopgezet. 70 kinderen zijn ziek. De ouders werden verwittigd en bussen brachten de kinderen terug naar Eppegem.

Dinsdagnamiddag werden de eerste kinderen ziek. Tegen de avond waren er meer dan 20 zieken, dat ging naar 40 en klom uiteindelijk naar 70 zieke kinderen. Chiro Eppegem was op kamp in Chiny, een stad in de provincie Luxemburg. Daar stelde een dokter vast dat het om een bacteriële infectie ging die zich snel verspreidde.

De kinderen die eerst ziek werden zijn ondertussen al beter, maar voelen zich nog te zwak om de activiteiten te hervatten. Met het warme weer in aantocht, het aantal zieken en het feit dat de infectie zich nog verder kan verspreiden, besliste Chiro Eppegem om het kamp stop te zetten en iedereen te evacueren. 

Evacuatie

De gemeente Zemst ondersteunt de beslissing en biedt hulp waar nodig. "We hebben twee bussen naar Chiny gestuurd om de kinderen allemaal gelijktijdig op te halen aan de kampplaats. Zo moesten de ouders niet zelf rijden", zegt burgemeester van Zemst, Veerle Geerinckx (N-VA). "De kinderen waren rond 22.30 uur terug in Eppegem. Ze zijn teleurgsteld dat ze hun kamp drie dagen vroeger hebben stopgezet, maar ze zijn ook blij dat ze op een snelle manier geëvacueerd zijn. Met een ziek kamp kan je natuurlijk niet verder." 

Wat de oorzaak is van de bacteriële infectie is niet duidelijk. 

Meest gelezen