Pexels

Man uit Gent veroordeeld tot 4 jaar cel voor verkrachting van stiefkleinzoon

Een man uit Gent is door de correctionele rechtbank veroordeeld tot 4 jaar cel voor de verkrachting van zijn stiefkleinzoon eind 2021. De rechter oordeelde dat er een totaal gebrek aan schuldinzicht is. De man moet ook een schadevergoeding betalen. 

De feiten gebeurden in december 2021. De stiefgrootvader stuurde bedenkelijke berichten naar het 14-jarige slachtoffer en ging later ook over tot een verkrachting. 

Gebrek aan schuldinzicht

Wat er zich in het hoofd van de dader afspeelde, is onduidelijk. Tijdens ondervragingen zei hij dat hij zich enkel aangetrokken voelt tot vrouwen. De rechtbank tilde zwaar aan de feiten. Bovendien is er volgens de rechter een totaal gebrek aan schuldinzicht. Volgens de deskundigen is de kans op herval dan ook erg groot.

Psychologische begeleiding

De man kreeg een celstraf van 4 jaar en moet al minstens 3.000 euro schadevergoeding betalen aan het slachtoffer. Dat is een voorlopig bedrag en kan nog oplopen. Ook de mama van de 14-jarige jongen krijgt 1.000 euro schadevergoeding. Het slachtoffer krijgt sinds de feiten psychologische begeleiding.

kasto80

Meest gelezen