Frank May

Huishoudhulpen van bedrijf uit Ninove mogen geen ramen wassen en strijken: "Niet doenbaar in deze hitte"

Heel werkgevers zoeken naar creatieve oplossingen om hun personeel te beschermen tegen de hitte. Bij schoonmaakbedrijf A&A met filialen in Ninove, Geraardsbergen en Zottegem mag een poetshulp werk weigeren dat nu te zwaar is. "Ramen wassen en strijken is momenteel niet toegelaten", zegt zaakvoerster Gohar Tovmasyan. 

De twaalf huishoudhulpen van schoonmaakbedrijf A&A hebben duidelijke instructies gekregen van hun bazin. "Met dit warme weer is het onmogelijk om buiten te komen en ramen te wassen", zegt zaakvoerster Gohar Tovmasyan. "We hebben dan ook aan onze huishoudhulpen gezegd dat ze geen ramen mogen wassen, ook niet binnen. Sommige klanten vragen om het terras te kuisen, ook dat is momenteel niet mogelijk." 

We hebben ook met de klanten afgesproken dat onze medewerkers een halfuur vroeger mogen beginnen

Gohar Tovmasyan, zaavoerster schoonmaakbedrijf A&A

Ook strijkwerk mogen de huishoudhulpen voorlopig niet doen. "Ik heb gezegd dat ze dat mogen weigeren als de klanten dat vragen. Uiteraard hebben we ook overlegd met de klanten zelf. Zo is er ook afgesproken dat het personeel al om half acht 's morgens mag starten in plaats van acht uur en dan ook wat vroeger mag stoppen", besluit Tovmasyan.

Ook andere bedrijven zoeken creatieve oplossingen

Ook veel andere werkgevers houden rekening met de hitte. Sommigen delen ijsjes uit, anderen leggen zeildoeken op de ramen en op veel werkplekken is het ook mogelijk om vroeger te beginnen en vroeger te stoppen. 

Mijn klant had een zwembad, we hebben toen onze zwembroek aangetrokken en de meeting in het zwembad gehouden
IT-specialist Erik Evrard

De meest originele werkplek tijdens de hitte is misschien wel die van IT-specialist Erik Evrard. "Ik ben eens bij een Gentse klant gaan zwemmen", zegt Evrard. "Het was erg warm en die persoon had een zwembad. We hebben toen onze zwembroek aangetrokken en tijdens het zwemmen hebben we onze meeting gehouden." 

In ons land is het eerder zeldzaam, maar in Scandinavië doen ze het blijkbaar wel vaker. "Ik heb het nog al gedaan in Denemarken en Zweden. En in Finland doen ze vaak meetings in de sauna." 

kasto80

Meest gelezen