Archieffoto van Malinese soldaat bij andere missie.
Tanguy Vabatte/Le Pictorium/Cover Images

42 soldaten komen om het leven bij terroristische aanval in Mali 

In de Afrikaanse staat Mali zijn bij een zware aanval van moslimextremisten 42 soldaten gedood. Dat bevestigt de Malinese overgangsregering. Ook 37 jihadisten lieten het leven. De regering kondigt drie dagen van nationale rouw af ter nagedachtenis van de militaire slachtoffers.

Het gevecht dateert al van afgelopen zondag en heeft uren geduurd. Het vond plaats in Tessit in de grensstreek met Burkina Faso en Mali. Oorspronkelijk was er sprake van een twintigtal doden, maar nu blijkt dat bij de aanval die toegeschreven wordt aan jihadisten in totaal net geen 80 doden vielen.

Volgens een nieuw rapport reageerde het leger "krachtig op een complexe en gecoördineerde aanval" in Tessit. Daarbij kwamen 42 soldaten om het leven en raakten 22 anderen gewond. 37 "terroristen" konden "geneutraliseerd" worden. 

BEKIJK - De regering kondigt via een nieuwsuitzending drie dagen van nationale rouw af "ter nagedachtenis van de civiele en militaire slachtoffers van de terroristische aanslag in Tessit".

Videospeler inladen...

Vaker gewelddadige aanvallen

Tessit, een enorm gebied aan de grens met Burkina Faso en Mali, is een bijzonder landelijk gebied en is vaker het toneel van gewelddadige aanvallen. Twee jaar geleden heeft het leger de president afgezet. Sindsdien blijft het er onrustig en blijven de beloofde verkiezingen uit.

Meest gelezen