Radio2

Strandredders halen bewusteloze jongen (17) uit zee in bewaakte zwemzone in De Haan

De strandredders van De Haan hebben een jongen van 17 van de verdrinkingsdood gered. Hij was bewusteloos geworden in de bewaakte zwemzone. De redders brachten de jongen tot op het strand en konden hem daar weer bijbrengen.

De jongen van 17 was met een groep van het Zeepreventorium aan het zwemmen in een bewaakte zone in De Haan. “Toen onze redders de  jongeren vroegen om wat meer op te schuiven, gehoorzaamde de groep meteen. De meesten zwommen meteen de goede kant uit. Maar een van de begeleiders van de groep had onmiddellijk door dat er iemand niet mee was", zegt de hoofdredder van De Haan, Bas Vanhaecke.

"Gelukkig hebben we door die alerte begeleider snel kunnen handelen. We vonden de jongen bewusteloos terug in het water. Eenmaal op het strand kwam de jongen meteen weer bij”, vertelt Vanhaecke.

Niet in levensgevaar

Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht en moet daar nog even blijven ter observatie. "Hij is niet in levensgevaar, maar kreeg misschien wat water binnen. Dat is best mogelijk na zo'n hachelijke situatie", zegt Dennis Goes, woordvoerder van de lokale politie Bredene/De Haan.

Meest gelezen