Tijdelijk visverbod in Maria-Hendrikapark in Oostende door lage waterstand: “Te gemakkelijk om vissen te vangen”

In het Maria-Hendrikapark in Oostende is er een tijdelijk visverbod afgeroepen. Dat verbod komt er door de lage waterstand. De stad wil met het verbod de vissen beschermen.

Door de droogte staat het water in het Maria Hendrikapark erg laag, het zuurstofgehalte is ook laag. “Daardoor zijn de vissen erg verzwakt”, weet waarnemend burgemeester Kurt Claeys (Open VLD). “Je kan momenteel de vissen gewoon zien en ze grijpen als je wil. Het is te gemakkelijk om ze nu te vangen.”

Daarom heeft de stad beslist dat er niet gevist mag worden. “Het is ook niet verstandig om ze nu te vangen. Ze zijn verzwakt of ziek, dus het heeft geen zin om ze te consumeren. En als je ze terugzet kan de stress hen fataal worden”, waarschuwt Claeys. “We treden nu op ter bescherming van de dieren, maar ook van de mensen.”

Meest gelezen