Tom (links) bij de verdeling van water.

Tom uit Knokke-Heist helpt bij heropbouw surfersparadijs in Filipijnen: "Meer dan 20.000 euro ingezameld"

Tom Soupart uit Knokke-Heist heeft 23.000 euro ingezameld voor de heropbouw van een surfersparadijs in de Filipijnen. Dat raakte verwoest na een tyfoon eind vorig jaar. Tom heeft ter plaatse ook geholpen om daken te herstellen en mensen van eten te voorzien. 

Tom Soupart brengt al jaren zijn wintermaanden door in Siargao, een surfparadijs in de Filipijnen. Supertyphoon Rai zorgde met windstoten tot 240 kilometer per uur voor een volledige vernieling van het eiland, inclusief het lokale wakepark. Voor de heropbouw zocht Tom 10.000 euro. "Uiteindelijk werd het 23.000 euro. We kregen heel wat donaties, van over heel de wereld", vertelt Tom. 

Hij is net terug in het land na een intensieve hulpperiode in de Filipijnen. "Met dat geld hebben we heel mooi werk kunnen leveren", laat Tom weten. "We konden ongeveer 1.000 families eten geven,  we hebben ook 50 huizen hersteld en een waterzuiveringsstation weer op poten gezet. De aankoop van een generator om energie te leveren was ook belangrijk." 

Tom (rechts) en de generator.

"Dat is samen met de hulp van Knokke-Heist, LakeSide Paradise en nog enkele grote sponsors gebeurd. Het was echt heel leuk om te zien dat er zulke grote schenkingen kwamen. Daarom wil ik elke gulle gever ook bedanken." Die bedanking vindt woensdagavond plaats. In Knokke-Heist nodigt Tom iedereen uit voor een drankje. Hij zal er op groot scherm beelden van de heropbouw tonen. 

Meest gelezen