radio2

Vrachtwagen uitgebrand op terrein ruitertornooi in Lichtervelde

In Lichtervelde is rond 7 uur vanmorgen een vrachtwagen uitgebrand langs de Grietestraat, op de grens met Torhout. Daar vond de voorbije twee weekends een ruitertornooi plaats. De chauffeur kwam er decoratie ophalen van dat evenement. Niemand raakte gewond.

Een voorraad planten en kleine bomen diende als decoratie bij het ruitertornooi. De vrachtwagenchauffeur die het materiaal kwam ophalen, merkte dat zijn cabine plots heel erg begon te stinken. Vrijwel onmiddellijk waren er ook vlammen zichtbaar en in enkele minuten tijd stond de trekker in brand. Dat zorgde voor een stevige rookpluim die tot ver in de omgeving te zien was. 

De chauffeur en zijn passagier konden zonder problemen ontkomen, maar moesten op veilige afstand toezien hoe de vrachtwagen uitbrandde. Blussers van de posten Lichtervelde en Torhout kregen het vuur snel onder controle. Op dat moment hadden ook al de kurkdroge ondergrond en een deel van de voorraad planten vuur gevat.

radio2

Meest gelezen