Gemeente Kortenaken

Vrijwilligers gezocht om verjaardagsbezoekje te brengen aan 75-plussers in Kortenaken

In Kortenaken zijn ze op zoek naar vrijwilligers om 75-plussers een bezoekje te brengen voor hun verjaardag. Bedoeling is om zo de eenzaamheid tegen te gaan en meteen ook een luisterend oor te bieden. 

Sla je graag een praatje en heb je een luisterend oor? Dan is het OCMW van Kortenaken op zoek naar jou. Want de gemeente zoekt enthousiaste, hartelijke en sociale mensen die verjaardagsbezoekjes willen brengen aan de 75-plussers in de gemeente.

“In 2007 hebben we een ouderenbehoeftenonderzoek gedaan en daaruit bleek dat eenzaamheid een groot probleem is”, zegt schepen van Welzijn Michel Vander Velpen (CD&V). “Met deze bezoekjes willen we eenzaamheid opsporen en de ouderen in de gemeente ook tonen dat ze belangrijk zijn. Rond hun verjaardag gaan vrijwilligers langs en nemen ze een cadeautje mee. We leggen ook ons oor te luisteren om te zien of er behoeftes zijn waar het OCMW mee kan helpen.”

Je kan zelf kiezen hoeveel verjaardagsbezoekjes brengt en aan wie
Michel Vander Velpen, schepen van Welzijn (CD&V)

In Kortenaken wonen momenteel een kleine 1000 75-plussers. Er zijn dus best wat vrijwilligers nodig voor de verjaardagsbezoekjes. “Tweemaandelijks houden we een vergadering met alle vrijwilligers. Ze kunnen dan zelf kiezen hoeveel bezoekjes ze willen doen en waar. Op die vergaderingen krijgen ze dan ook de cadeautjes mee voor de mensen waarbij je op bezoek gaat. Maar wat die cadeautjes zijn, dat moet een verrassing blijven”, lacht schepen Vander Velpen.

Wie interesse heeft om vrijwilliger te zijn in Kortenaken kan contact opnemen met de mobiele ambtenaar via 011 49 03 53 of kevin.soenens@kortenaken.be.

Meest gelezen