JOKKO

Geen zitplaatsen, enkel rechtstaan bij gratis optreden van Camille in Aalst

Wie morgen in Aalst naar het gratis optreden van Camille gaat kijken op de Parkfeesten, moet dat staand doen. Dat heeft de organisatie beslist, omdat ze een grote massa verwacht. Aan een tafel op een stoel, zoals bij optredens de voorbije weken, is te gevaarlijk. "De hulpdiensten kunnen zo vlotter door de massa", zegt de organisatie. 

Naar verwachting zakken morgenavond zeker 5.000 mensen af naar het park in Aalst. Dan komt Camille, één van de populairste zangeressen van het moment, optreden tijdens de Parkfeesten. Om de massa de baas te kunnen, neemt de organisatie enkele maatregelen. "Iedereen zal staand naar het optreden moeten kijken, we nemen de tafels en stoelen weg", zegt organisator Kim Barbé. 

Vanop stoel naar Willy Sommers kijken

Bij de vorige optredens, zoals bij Willy Sommers vorige week, was het mogelijk om zittend aan een tafel naar het optreden te kijken. "Maar die stoelen en tafels nemen te veel plaats in. Als we ze wegnemen, kan er meer volk komen kijken en het is ook belangrijk naar de veiligheid toe. Als de hulpdiensten zouden moeten ingrijpen, kunnen ze zo makkelijker door de massa heen lopen."

We maken de toog langer en schakelen dubbel zoveel medewerkers in
organisator Kim Barbé

Ook de toog wordt uitgebreid om iedereen te kunnen bedienen. "Bij het optreden van Willy Sommers waren daar wat problemen. Daarom maken we de toog nu langer en zetten we dubbel zoveel medewerkers in zodat iedereen vlot bediend kan worden."

Crowd control

De organisatie zet ook extra mensen in om aan crowd control te doen. "Zij zorgen ervoor dat iedereen vlot op zijn plekje voor het podium geraakt. En mocht Camille nog handtekeningen willen uitdelen, dan zal dat onder begeleiding zijn van de politie en onze medewerkers zodat het geen chaos wordt."

Indien nodig kan de politie het park afsluiten, maar we verwachten niet dat dat nodig zal zijn
organisator Kim Barbé

Hoeveel volk er precies zal opdagen, is moeilijk in te schatten. "Het is een gratis evenement, dus dat weet je pas op het moment zelf. Maar gezien haar populariteit verwachten we toch zeker 5.000 toeschouwers. Indien nodig kan de politie het park afsluiten, maar we verwachten niet dat dat nodig zal zijn. Het is echt een heel groot park."

Door de hitte zal het Rode Kruis ook gratis water uitdelen. De brandweer zal erop toezien dat er geen vuurwerk wordt afgestoken, want dat is door de droogte verboden.

Meest gelezen