Nieuwe kade in Balen geopend: "Makkelijker transporteren via het water"

In Balen is langs het kanaal een nieuwe kade officieel in gebruik genomen. Dankzij de nieuwe kade kan het internationaal staalconstructiebedrijf Willems makkelijker via het water transporteren. Het maakt onder meer complexe staalstructuren voor windmolenparken. "Ook voor fietsers is het nu veel veiliger", zegt directeur Benny Loots.

In Balen is de nieuwe Willems-kade aan het kanaal Dessel-Kwaadmechelen geopend. Het staalconstructiebedrijf Willems kan nu gemakkelijker transporteren via het water. "We hebben nu echt een volwaardige laad- en loskade, waar de kranen en de schepen kunnen veel dichter bij elkaar komen", vertelt directeur Benny Loots. 

Ook voor de fietsers is het veiliger geworden. "Tijdens het laden en lossen moesten we telkens een lange omleiding voorzien. Dankzij de nieuwe kade is die omleiding herleid tot 200 meter en komen ze niet meer bij de activiteiten die wij doen", zegt Loots. 

Duurzaam alternatief

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open VLD) was aanwezig bij de inhuldiging van de kade. "De kades zijn heel belangrijk. We willen zo veel mogelijk transport van de weg naar de waterwegen verplaatsen. Het zijn duurzame alternatieven waar we op willen inzetten, zeker met de huidige klimaatveranderingen."

Meest gelezen