Antilliaanse Feesten

Antilliaanse Feesten in Hoogstraten klaar voor bloedhete editie met extra festivaldag: "Coronaschade inhalen"

In de Blauwbossen in Hoogstraten gaan de Antilliaanse Feesten vanavond van start. Na twee coronajaren zal het festival met Caraïbische muziek een dag langer duren dan normaal, om de coronaschade in te halen. "Er staan al mensen sinds maandag aan te schuiven voor de beste plek op de camping", zegt organisatrice Freya Verschueren. 

Voor het eerst sinds de coronacrisis maakt Hoogstraten zich weer klaar voor een nieuwe editie van de Antilliaanse Feesten. Dat festival met Caraïbische muziek telt zelfs een dag meer dan vroeger. Zo willen ze de schade door corona inhalen.

"Voor corona was onze camping al een dag eerder open, maar nu mag iedereen al een dag vroeger van het festival zelf genieten!", zegt Verschueren. "Voor de camping staan de bezoekers al sinds maandag aan te schuiven om de beste plek te hebben."

Hittegolf

Het belooft een bloedhete editie te worden. De terreinen worden preventief besproeid zodat het er niet te droog wordt. De organisatie voorziet zonnecrème op het festival en er komen extra douches en drinkwatervoorzieningen op de camping. 

"We verwachten in totaal 30.000 bezoekers", vertelt Verschueren. Het festival is nog niet uitverkocht, dus wie de 92-jarige Omara Portuondo van de bekende Buena Vista Social Club nog aan het werk wil zijn, kan via de kassa op het festival nog tickets kopen.

Meest gelezen