Onderzoekers nemen een schilderij van Tarsila de Amaral in beslag na de politie-inval bij de helderziende
AFP or licensors

Braziliaanse vrouw licht samen met "helderzienden" haar 82-jarige moeder op voor 140 miljoen euro

In Brazilië is een 48-jarige vrouw gearresteerd die ervan verdacht wordt haar eigen moeder voor meer dan 140 miljoen euro te hebben opgelicht. Ze zou een helderziende gebruikt hebben om haar moeder geld, schilderijen en juwelen te ontfutselen. In totaal werden zeven verdachten aangehouden. 

Een Braziliaanse vrouw heeft haar moeder Genevieve samen met een helderziende jarenlang beroofd van haar geld, kunst en juwelen. De 82-jarige moeder was de echtgenote van Jean Boghici, een Braziliaanse kunstverzamelaar. De verzameling bevatte werken van enkele vooraanstaande Braziliaanse kunstenaars. In totaal heeft de dochter haar moeder cash, juwelen en kunst ter waarde van ongeveer 140 miljoen euro ontfutseld. 

Jarenlang bedrog

Het bedrog startte in 2020, toen een helderziende de 82-jarige Genevieve met tal van onheilspellende berichten benaderde. Ze deed voorspellingen over de naderende dood van haar dochter. De moeder werd naar verschillende helderzienden gebracht die dankzij persoonlijke informatie van de dochter de vrouw overhaalden om verschillende overschrijvingen te maken voor de "spirituele behandeling". 

Daarop begon de dochter kostbare stukken kunst, die volgens een helderziende vervloekt waren, uit het huis weg te halen. Volgens de lokale politie van Rio de Janeiro beweerden de helderzienden dat de schilderijen "negatieve energie" bevatten en dus weggehaald moesten worden. Nadat ze bijna een jaar bedrogen werd door haar dochter, besloot Genevieve naar de politie te gaan. Volgens de politie werden maar liefst 16 kunstwerken gestolen, waaronder werken van bekende Braziliaanse schilders als Cicero Dias, Rubens Gerchman en Alberto Guignard. 

In totaal werden zeven mensen opgepakt voor hun betrokkenheid bij het jarenlange bedrog. Ze worden nu beschuldigd van onder andere verduistering, diefstal en afpersing.

Meest gelezen