bron: paintballclub Harelbeke

Eerste hyperbalveld van België in Harelbeke: “Mensen willen iets unieks doen”

De paintbalclub van Harelbeke legt een hyperbalveld aan, een van de eerste van die soort in Europa. De sport komt uit Amerika overgewaaid. Het is een competitieve variant van paintball, waarbij twee teams elkaar bekampen tussen verplaatsbare obstakels.

Na corona is de interesse voor paintball en de nieuwe variant hyperbal enorm gestegen: “Mensen zijn op zoek naar iets unieks om te doen en dan komen ze al snel bij paintbal terecht”, zegt Valerie De Praitere, voorzitster van Paintbalclub Harelbeke.

Hyperbal is een variant van paintball, met obstakels op het hele veld. “Vroeger moesten we die hindernissen na elke training verwijderen. Wij zijn nu het eerste veld waar we die obstakels kunnen opblazen en vullen met een speciale materie en we kunnen ze zo laten staan. Het wordt ook een pak makkelijker om die hindernissen te verplaatsen, waardoor we snel meerdere opstellingen kunnen maken om de sport spannend te houden” 

bron: paintballclub Harelbeke

Familiecup

De club wil het nieuwe veld promoten door binnenkort met een familiecup te starten. Daarin kunnen de Harelbeekse families het tegen elkaar opnemen. Ook voor scholen komt er een soortgelijk initiatief. Het veld zou normaal klaar zijn in september.

Meest gelezen