Frontman Zack de la Rocha kreeg het advies om niet deel te nemen aan de Europese tour.

Geen Rage Against The Machine in Sportpaleis, Europese tour geannuleerd om medische redenen

De Amerikaanse rockband Rage Against The Machine heeft zijn volledige Europese tournee afgezegd. Frontman Zack de la Rocha moet verstek geven om medische redenen. Dat betekent dat ook het geplande concert in ons land op 1 september in het Sportpaleis niet doorgaat.

Via zijn website laat de band weten dat de volledige Europese tour, die normaal op 24 augustus in Edinburgh in Schotland van start zou gaan, geannuleerd is. Reden: frontman Zack de la Rocha kampt met medische problemen.

"Zack de la Rocha heeft het medisch advies gekregen om de Europese etappe van de Rage Against The Machine tour niet te laten plaatsvinden", schrijven de bandleden in een bericht aan de fans. "Het is met grote teleurstelling dat we deze afzegging aankondigen."

Rage Against The Machine zal wel nog de resterende optredens in Madison Square Garden in de Verenigde Staten afwerken op 11, 12 en 14 augustus. "Daarna moet Zack terug naar huis om uit te rusten en te revalideren. De vluchten, reistijd en het rigoureuze schema in Europa zijn gewoonweg een te groot risico voor een volledig herstel."

"We vinden het zo jammer voor al onze fans die jaren hebben gewacht en gehoopt hadden Rage terug te zien. Brad, Tim, Tom & Zack."

Meest gelezen