Grootste La Chouffe-fan fietst 200 kilometer naar Achouffe om 40ste verjaardag van brouwerij te vieren

De brouwerij van Achouffe bestaat dit weekend 40 jaar en is bekend van het La Chouffe-bier met de typische kabouter op het etiket. Christof Vandenhouten uit Overijse is zowat de grootste Chouffe-fan en fietst daarom zo’n 200 kilometer naar de brouwerij om er te gaan meevieren.

De brouwerij van Achouffe in de Vallei der Feeën in de Ardennen blaast 40 kaarsje uit. Iemand die niet mag ontbreken op dat feest is brandweerman Christof Vandenhouten, dé grootste Chouffe-fan. Hij fietst vandaag maar liefst 200 kilometer, van Brouwerij Duvel-Moortgat over Grimbergen, Overijse richting Marche-les-Dames, Durbuy en La Roche, om uiteindelijk tot stilstand te komen in Achouffe. Hij is vanmorgen samen met een vriend vertrokken om 6.06 uur, want 6666 is de postcode van Achouffe.

In 2009 dronk Christof zijn eerste La Chouffe en sindsdien is hij verkocht. “Mijn schoonvader trok toen een flesje open en dat smaakte goed. Ook het etiket met die kabouter sprak me enorm aan. Ik ben toen dingen beginnen te verzamelen en uiteindelijk loopt dat uit de hand want het huis staat intussen vol met allerlei spullen. Dat gaat van flessen, onderleggers tot glazen, gadgets, affiches en petten”, zegt Christof.

Christof en zijn vriend zullen zo’n 8 uur lang op de fiets zitten. Vooral tegen het einde wordt het slopend want dan moeten er wel wat heuvels beklommen worden in de Ardennen. Maar in de brouwerij wacht dat een heerlijk biertje van 't vat, en kan het verjaardagsfeest van drie dagen lang beginnen.  

De volgwagen.

Meest gelezen