foto Radio2

"Jezus van Malderen" strijdt opnieuw voor landbouwsector, ondanks longkanker

Wilfried Verdoodt, alias “Jezus van Malderen”, gaat opnieuw strijden voor de belangen van de landbouwsector. Hoewel  Wilfried kampt met gezondheidsproblemen, hij heeft longkanker, is hij ervan overtuigd dat hij nog veel kan betekenen voor de boerenstiel.

Eind jaren 90 raakte Wilfried Verdoodt "wereldberoemd" toen hij met een groot zwaar kruis door de straten van Brussel liep tijdens de boerenbetogingen. Zelfs de grote Amerikaanse nieuwszender CNN pikte het beeld op. 

Nu strijdt "Jezus van Malderen" opnieuw voor de toekomst van de landbouwsector. "Al van jongs af aan is de boerenstiel mijn leven", vertelt Wilfried. "Ik kan nog veel betekenen voor onze landbouwers, en ik wil hen steunen voor een betere toekomst."

Wilfried gaat actie ondernemen, en heeft het vooral gemunt op Vlaams minister van Landbouw Zuhal Demir (N-VA) "Ik ga mijn kruis opnieuw van de muur halen en protesteren, en ik ga alle boeren mobiliseren om op straat te komen", meent Wilfried. "Ik wil ook de warenhuizen sluiten zodat de Vlaming weet dat er wel degelijk een probleem is. Demir moet inzien dat het niet kan wat ze allemaal van plan is. Als zij haar zin krijgt, dan komt er armoede."

Ik ga door tot ik weer op CNN kom

Wilfried Verdoodt, alias "Jezus van Malderen"

Wilfried is nu 67 en kampt al een tijdje met gezondheidsproblemen, maar dat houdt hem niet tegen. "Ik heb longkanker sinds een jaar of vier. Om de drie weken moet ik een baxter krijgen voor immuuntherapie. Dat slaat aan, maar hoe lang dat gaat blijven duren, weten we niet. Maar liever pas binnen 25 à 30 jaar sterven. Ik trek mij van die kanker weinig of niks aan want ik heb nog veel te veel werk."

foto Radio2

"Ik ben een christenmens en wil zo ook door het leven gaan", zegt Wilfried. "Dat betekent opkomen voor de zwakken en voor rechtvaardigheid. Ik heb nu meer koeien dan vroeger waar ik moet voor zorgen met dat verschil dat het wel de mijne niet zijn. Ik ga door tot ik weer op CNN kom. Dat zou al voor de zesde keer zijn, maar ik wil de wereld tonen dat het in Europa zo niet verder kan.”

Meest gelezen